אושר הפיצוי ממס רכוש בשל מבצע עופרת יצוקה
רמי אריה עו"ד, רו"ח
בישיבת ועדת כספים שהתקיימה אתמול, זו שבה השתתפתי כמייצג עסקים באזור הדרום שנפגעו מהמלחמה, אושרו תקנות מס רכוש וקרן פיצויים (הוראת שעה) לעסקים בטווח של 40 ק"מ מרצועת עזה שהושבתו מפועלם במהלך מבצע עופרת יצוקה.
מחד, אושרו התקנות לפיצוי העסקים. מאידך, טרם אושר חוק הגנת עובדים בשעת חירום אשר נדרש לאישורו כינוס מליאת הכנסת וכנראה הוא כבר יאושר רק אחרי הבחירות והרכבת קואליציה חדשה.
הפיצוי יינתן לעסקים הנמצאים בטווח של עד 40 ק"מ מקו הגבול עם רצועת עזה על פי המפה שפורסמה על ידי פיקוד העורף וצורפה כתוספת לתקנות שאושרו.
לפי התקנות שאושרו, מנגנון פיצוי יתחלק לשלושה מסלולים הנתונים לבחירתו של העסק, כדלהלן:
מסלול שכר – עסק יוכל להגיש בקשת תביעה לקבלת החזר בגין שכר ששולם לעובדים בגובה 132.5% משכר הבסיס של העובד. הפיצוי יינתן בשל עובד שנעדר ממקום עבודתו מפני שהשגיח על ילדיו קטנים, מתחת לגיל 14, עקב סגירת מוסדות חינוך בהתאם להנחיות או אישור כוחות הביטחון, בתנאי שבן הזוג השני לא נעדר מעבודתו.
מסלול מחזורים – עסק יוכל להגיש בקשת תביעה לקבלת החזר בגין ירידה במחזור העסקי בחודש ינואר בשל המצב הביטחוני. הפיצוי ייקבע על פי נוסחה שעליה הסכימו הצדדים. הנוסחא תכלול השוואת המחזור העסקי בינואר 2009 לעומת ינואר אשתקד, בניכוי "מקדם ההאטה" שייבחן לפי ירידת המחזורים בחודשים נובמבר ודצמבר 2008 לעומת החודשים המקבילים בשנת 2007 ובניכוי מקדם ההוצאה המשתנה שנחסכה לעסק עקב אי הפעלתו, אשר תימדד לכל עסק באופן פרטני לפי היקף ההוצאות המשתנות שלו ביחס למחזורו העסקי כפול מקדם של 0.85.
מסלול הוצאות - המעסיק יוכל להגיש בקשת תביעה לקבלת פיצוי בגין הנזק התפעולי שנגרם לעסק בחודש ינואר 2009. מסלול זה מבוסס על החזר של התשומות לפי הדיווח למע"מ בתוספת שכר העבודה, כשהם מוכפלים במקדם של 1.1.
בעלי עסקים באזור שדרות ועוטף עזה יוכלו לתבוע לפי אחת משלושת המסלולים האמורים או לתבוע פיצוי לפי "המסלול האדום" כפי שיכלו לתבוע עד היום. על פיו, בעל העסק זכאי לפיצוי בגין הוצאות אותן הוכיח לרשות המיסים, לרבות תשלום שכר עובדים שלא הגיעו למקום עבודתם, בהתאם להנחיות כוחות הביטחון. מנגנון זה שנקבע בעקבות הבג"צ שהגיש משרדנו במאי 2007 כנגד שר האוצר בדרישה להכיר בשדרות ועוטף עזה כאזור ספר לפי תקנון מס רכוש, מאפשר לעסקים באזור שדרות ועוטף עזה לקבל פיצוי מיידי ללא צורך בהמתנה לקביעת ההסכם המשולש וקביעת תקנות מיוחדות לשאר אזור הדרום שנקבע עקב המלחמה. למען הסר ספק, מנגנון זה אינו חל על עסקים באזור הדרום שאינם בטווח של 7 ק"מ מרצועת עזה.
מסלולי פיצוי מיוחדים נקבעו לענפים הבאים:
1. חקלאות
2. מלונאות, חדרי אירוח, אולם שמחות וגן אירועים,
3. קבלנים
4. מוסד ציבורי
5. חברות כוח אדם
לרשותכם מידע נוסף בדבר ההוראות לפיצוי לפי חוק מס רכוש וקרן הפיצויים
אנו עומדים לרשותכם לכל מידע נוסף בעניין הפיצוי ממס רכוש
ניתן לפנות אלינו בדואר אלקטרוני [email protected]
|