מעביד שוויתר על הודעה מוקדמת שנתן עובד – חבות בשכר עבודה
הילה פורת, עו"ד
עובד שהודיע על התפטרותו תוך מתן הודעה מוקדמת, ומעבידו ויתר על עבודתו באותה תקופה, זכאי לשכר עבודה בעד התקופה שבה מוכן היה לעבוד, אך הדבר נמנע ממנו ע"י מעבידו.
אסי, שהינו סוכן מכירות בחברה פרטית מזה 5 שנים, הודיע למעסיקו כי מתפטר מעבודתו, באופן שהתפטרותו תכנס לתוקף בעוד חודש (חובת ההודעה המוקדמת).
מעסיקו של אסי הודיע לו כעבור יומיים כי הוא מוותר על תקופת ההודעה המוקדמת שאסי חייב לו, באופן שעבודתו של אסי תופסק באופן מיידי. מה באשר לזכותו של אסי לשכר עבודה בגין תקופה זו?
תשובה
בית הדין הארצי לעבודה קבע כי עובד שהודיע על התפטרותו תוך מתן הודעה מוקדמת, ומעבידו ויתר על עבודתו באותה תקופה, זכאי לשכר עבודה בעד התקופה שבה מוכן היה לעבוד אך הדבר נמנע ממנו ע"י מעבידו. שכן, בתוך תקופת ההודעה המוקדמת שנקב העובד, עדיין חלים כל ההוראות והתנאים של הסכם העבודה בין הצדדים והעובד זכאי לשכר עבודה אם הוא מוכן ומזומן לעבוד.
המעביד רשאי לנקוב במועד מוקדם יותר להפסקת העבודה, אך הוא חייב בתשלום השכר בגין תקופת ההודעה המוקדמת (דב"ע לה/3- 46, תב"ע נא/3-395).
זאת ועוד, בע"ע 299/99, 99/319 קציר רובינסון חברה לבניה נ. משה איתם (ניתן ביום 12.8.2002 בבית הדין הארצי לעבודה), נפסק כי מעביד שויתר על עבודת העובד בתקופת ההודעה המוקדמת להתפטרותו, חייב בתשלום דמי הודעה מוקדמת, גם אם העובד החל לעבוד במקום אחר באותה תקופה.
* המאמר לקוח מתוך המהדורה החדשה של הספר דיני עבודה המדריך המלא (הילה פורת, עו"ד), אשר יצא לאור בסוף חודש דצמבר 2012. המהדורה החדשה כוללת התייחסות מפורטת לחידושים בתחום דיני העבודה (כולל החוק החדש להגברת האכיפה). הספר ערוך לפי נושאים (כולל תוכן עניינים מפורט) ומהווה כלי עבודה מעשי ומקצועי לעוסקים בתחום דיני העבודה והשכר. עו"ד הילה פורת, מנהלת ובעלת משרד עורכי דין הילה פורת ושות' המתמחה במתן שירותים משפטיים מגוונים למעסיקים בתחום דיני העבודה, מנהלת הפורטל "עולם העבודה" ומחברת הספרים : "דיני עבודה – המדריך המלא" ו-"חוזים והסכמים בדיני עבודה".
|