ralc.co.il

true

מיסוי בהעברת דירות בין קרובים בעקבות הרפורמה במיסוי דירות

רמי אריה עו"ד רו"ח

 |  11.08.2014

מיסוי בהעברת דירות בין קרובים בעקבות הרפורמה במיסוי דירות

רמי אריה עו"ד רו"ח

 

אני נשוי, ואין לנו דירה בבעלותנו. דודי הקשיש נתן לי ולאחותי דירה מתנה בחלקים שווים, ואחותי רוצה להעביר לי את החלק שלה. האם מצב כזה דורש מיסוי ?

 

עו"ד ורו"ח רמי אריה משיב:

העברת דירה, או חלקה, כמתנה בין אחים הייתה פטורה לחלוטין ממס שבח מקרקעין עד ל-31.7.2013, אלא שב- 1.8.2013 נכנס לתוקף תיקון 76 לחוק מיסוי מקרקעין, שבין השאר ביטל את הפטור האוטומטי ממס שבח שניתן להעברת דירה ללא תמורה בין אחים.

הפטור צומצם אך ורק לזכות במקרקעין שקיבלו האחים מהוריהם או מהורי הוריהם במתנה או בירושה. בכל מקרה אחר, העברה כזאת חייבת במס שבח. עם זאת, ייתכן שהמס יהיה נמוך מאוד: אם הדירה ניתנה לאחים במתנה לפני 1.8.2013, על פי ההוראות החדשות במיסוי דירות מגורים יש לאחות פטור ממס בגין השבח הריאלי שנצמח על הדירה מיום רכישתה על ידי הדוד ועד ל- 31.12.2013, ויש לשלם מס רק על התקופה שמ- 1.1.2014 ועד ליום ההעברה של הדירה אליך.

חשוב להזכיר כי גם לאחר תחילת תחולת תיקון 76 לחוק, עדיין יש הקלת מס גדולה במס רכישה למקבל זכות במקרקעין מאחיו ללא תמורה, כך שהוא מחויב לשלם רק שליש ממס הרכישה הרגיל. כיוון שאין לשואל דירה אחרת, הוא גם ישלם מס רכישה נמוך ביותר בגין קבלת מחצית הדירה מהאחות.

תשובה זו פורסמה ביום 6.8.2014, ע"י ליטל דוברוביצקי, מוסף "ממון", ידיעות אחרונות

 

 

 

 

הוסף למועדפים
קישור למאמר: http://www.ralc.co.il/מאמר-3818-מיסוי-בהעברת-דירות-בין-קרובים-בעקבות-הרפורמה-במיסוי-דירות.aspx

© כל הזכויות שמורות