ralc.co.il

true

גלישה באינטרנט בזמן העבודה

12.05.2006

גלישה באינטרנט בזמן העבודה

בן-סימון, פיק - משרד עורכי דין

רקע עובדתי:

ראש עיריית ניו יורק, מייקל בלומברג, פיטר לאחרונה עובד עירייה בשם אדוארד גרינווד, לאחר שראה על מסך המחשב שלו משחק סוליטר פתוח.

גרינווד, אשר הינו פקיד זוטר בן 39 המשתכר כ- 2,250$ לחודש, הסביר שלא שיחק בזמן העבודה, אלא רק בארוחות צהריים או כשהיה חפץ במנוחה קצרה.

מר בלומברג נימק את הפיטורים בכך ש"מקום העבודה אינו המקום למשחקים. זה מקום בו אתה אמור לעשות את העבודה עבורה משלמים לך. אני מצפה מכל עובדי העירייה, כולל אותי, לעבוד קשה. אין שום בעיה לקחת הפסקה, אבל בשולחן שלך במהלך יום העסקים זו לא התנהגות ראויה".

הפסיקה האמריקאית:

השופט הניו יורקי, ג'ון ספונר הפתיע וקבע כי גלישה באינטרנט בזמן העבודה מקבילה לקריאת עיתון או שיחה בטלפון ואינה מצדיקה פיטורים.

"יש לציין כי האינטרנט הפך למקבילה המודרנית לטלפון או עיתון יומי, והוא מספק שילוב של תקשורת ומידע שרוב העובדים משתמשים בהם לעתים קרובות בחייהם הפרטיים ולצורך עבודה. משרדי העירייה מתירים לעובדיהם לעשות שיחות אישיות בטלפון כל עוד הדבר לא מפריע לתפקוד הכולל שלהם בעבודה. משרדים רבים מחילים אותו כלל לגבי השימוש באינטרנט לצרכים אישיים" – קבע ספונר בפסק דינו.

מגמת הפסיקה בארץ:

אין ספק כי הפסיקה הישראלית תושפע ממגמת הפסיקה האמריקאית, נושאת הדגל בעניין חוק ומשפט ברשת, אלא שעד אז, המגמה בישראל הינה שמרנית יותר.

יפים לעניין זה דברי כבוד השופטת שרה מאירי מ בית הדין האזורי לעבודה בת"א – יפו ב עב' 6935/01, מיום 8.2.06, כדלקמן:

"אכן ניתן היה לייחס לתובע עבירות משמעת (משנטען כלפיו כי גלש באינטרנט שלא לצרכי עבודה...".

"אין חולק, כי גלישה באינטרנט לצרכים פרטיים מהווה שימוש במשאבי המעביד שלא לצרכי עבודה, מה גם שהתובע קיבל שכר בעבור שעות בהן לא ביצע את עבודתו, ואין בטענתו, כי "כך נהגו כל העובדים" כדי לשלול את הפסול בהתנהגות או כדי להכשירה".

הוסף למועדפים
קישור למאמר: http://www.ralc.co.il/מאמר-661-גלישה-באינטרנט-בזמן-העבודה.aspx

© כל הזכויות שמורות