• הירשמו לערוץ יוטיוב  שלנו, ותוכלו לקבל עדכונים והתראות, לצפות בין היתר בהרצאות מוקלטות, מצגות, ראיונות לתקשורת ועוד ...

    להצטרפות והרשמה  לחץ כאן

     

     

  • סוגיות מיוחדות בהצהרות הון, הנחיות, טיפים, הוראות, הסברים מפורטים, התא המשפחתי, הלוואות ומתנות ממשפחה/חברים ועוד... 
    להרצאה מוקלטת מלאה – לחץ כאן

  • הרצאה מוקלטת ומצגת מקיפה בנושא פעילות עסקית - עצמאי או חברה ?


    לצפייה – 
    לחץ כאן

  • הרצאה מוקלטת ומצגת מקיפה בנושא מיסוי הכנסות בחו"ל (Relocation),  חידושי פסיקה וחקיקה, הכללים החדשים מיום 1.1.2018

    לצפייה - לחץ כאן

  • המהפכה הגדולה במיסוי הנדל"ן ומיסוי הכנסות מהשכרה למגורים ולדירות נופש בשנה האחרונה

    לצפייה בהרצאה המוקלטת ובמצגת המקיפה – לחץ כאן

true
דף הביתמדורים מקצועייםמס הכנסהמס הכנסה שלילי וחלוקה שוויונית של נטל המס

מס הכנסה שלילי וחלוקה שוויונית של נטל המס

25.12.2007

מס הכנסה שלילי וחלוקה שוויונית של נטל המס

הכנסת אישרה בקריאה שניה ושלישית שני צעדים נוספים הכלולים בתכנית האוצר לצמצום פערים חברתיים ולהגדלת שיעור ההשתתפות בכוח העבודה.

תכנית האוצר שאושרה בכנסת הינה השלמה לשני צעדים נוספים שמבוצעים ע"י האוצר, הגברת האכיפה על חוקי העבודה (ובפרט חוק שכר המינימום) והגדלת ההיצע של מעונות יום וצהרונים. צעד נוסף שבכוונת האוצר לנקוט להשלמת התכנית בעתיד הינו יישום ביטוח פנסיוני לכל עובד.

תוכנית זו הינה תוצאה של עבודת מטה משותפת אותה הוביל מנכ"ל משרד האוצר, ירום אריאב, ולה שותפים- משרד האוצר, משרד התמ"ת, בנק ישראל, ביטוח לאומי והמועצה הלאומית לכלכלה.

מס הכנסה שלילי

המהלך מהווה כלי לתמרוץ השתתפותם של עובדים בשוק העבודה, וכן להגדלת הכנסתם הפנויה של עובדים ברמות השכר הנמוכות ולצמצום הפערים הכלכליים ביניהם לבין עובדים ברמות שכר גבוהות יותר. מאחר והעובדים ברמות השכר הנמוכות מצויים ברובם מתחת לסף המס, הם לא נהנו או נהנים מהפחתות בשיעורי המס הישיר שהובילה ושמובילה הממשלה. לעומת זאת, יישום מס הכנסה שלילי, שבמסגרתו תשלם הממשלה מס לעובדים במקום לגבות אותו מהם, יאפשר גם לאוכלוסיות החלשות יחסית ליהנות מפירות הצמיחה ומהחוסן הכלכלי.

להלן תנאי הזכאות לקבלת מס הכנסה שלילי:

  • היקף ההכנסה ממנה יהיו זכאים עובדים למס הכנסה שלילי הינו 45% משכר המינימום, כ-1725 ₪ כיום.
  • עובד שלו יש 1-2 ילדים יהיה זכאי לתוספת של עד 275 ₪ לחודש ועובד עם 3 ילדים ומעלה יהיה זכאי לתוספת של עד 400 ₪ לחודש.
  • גיל "הכניסה" לקבלת מס הכנסה שלילי, הינו 23, כלומר רק מגיל זה ואילך תהיה זכאות לקבלת מס הכנסה שלילי, בכפוף לפרמטרים האחרים המצוינים בהצעת החוק.
  • עובדים מגיל 55 ומעלה יוכלו ליהנות גם הם ממס הכנסה שלילי, אף אם אין להם ילדים או שילדיהם מעל גיל 19, בהתאם ליתר הפרמטרים הקבועים בחוק. גובה הקצבה של מס הכנסה שלילי, במקרה של עובדים מעל גיל 55, כאמור, יהיה בהתאם לגובה הקצבה של מי שיש לו 1-2 ילדים.
  • שנת המס בגינה יהיו זכאים עובדים למס הכנסה שלילי תהיה 2007, אולם לאור התמשכות הליכי החקיקה כהוראת שעה לשנת 2008, תהיה דחייה של 3 חודשים בהגשת דיווחי המעבידים ומכאן גם בתשלום לעובדים.
  • מעסיקים יוכלו למסור את הדיווחים הממוחשבים והמקוונים עד ל-30 בחודש יוני 2008 ולפיכך גם התשלום הראשון יידחה עד ל-15 באוקטובר 2008.
  • התשלום בגין מס הכנסה שלילי יחולק ל-4 תשלומים שווים כל שנה ויועבר ישירות לידי חשבונות הבנק של העובדים כדי למנוע ככל שניתן את גלגול ההטבה למעבידים.

עצמאים יוכלו ליהנות אף הם ממס הכנסה שלילי, בכפוף לסייגים הבאים :

· לאור ההיערכות הנדרשת, שנת המס הראשונה בגינה יוכלו העצמאים להנות ממס הכנסה שלילי תהיה שנת 2008, לעומת שנת 2007 לשכירים.

· הדוחות השנתיים לשנת המס 2008 יוגשו באופן מקוון למס הכנסה, ללא כל חריג.

· הסכום המגיע כמס הכנסה שלילי לא יינתן כקצבה כפי שייעשה במקרה של שכירים, אלא ייצבר לזכות העצמאי, כזיכוי ממס בשנת המס העוקבת.

· במקרה שעצמאי יימצא מתחת לסף המס במשך 4 שנים מתום שנת המס המזכה, או לחילופין לא יוכל לנצל את הזיכוי ממס במשך התקופה האמורה, יוכל העצמאי בהתאם לבחירתו לקבל 75% ממס ההכנסה השלילי שנצבר לזכותו, כמענק.

· ככלל, במקרה של עצמאי שהוא גם שכיר, ההכנסה הגבוהה יותר היא זו שתקבע האם מסלול הזכאות יהיה כשכיר או כעצמאי.

הפחתת שיעורי מס הכנסה

בהמשך לאישור ועדת הכספים את תקנות שווי שימוש ברכב, אישרה היום הכנסת הפחתה של שיעורי המס על הכנסות מיגיעה אישית. הפחתת המיסים תתמקד בשכבות הביניים, במטרה להקל על נטל המס הגבוה המוטל על אוכלוסיה זו ולקזז באופן חלקי את המס הנוסף שישולם על ידי המשתמשים ברכב צמוד. הפחתת המיסים (ביחס למתווה המקורי הקבוע כבר היום בחקיקה) במקביל להעלאת השווי תתחיל בשנת המס 2008 ותסתיים בשנת 2009. עלות ההפחתות גבוהה במיליארד ש"ח מתוספת ההכנסות מגביית המס על העלאת שווי השימוש ברכב (3.2 מיליארד ש"ח לעומת הכנסות של 2.2 מיליארד ש"ח).

הפחתת שיעורי המס על יחידים - בסוף התהליך, שנת 2010

מדרגת מס

מתווה חקיקה הקודם

מתווה שאושר על ידי הכנסת

עד 4,270 ש"ח

10%

10%

מ- 4,271 ל- 7,600 ש"ח

17%

14%

מ- 7,601 עד 11,410 ש"ח

25%

21%

מ- 11,411 עד 16,380 ש"ח

30%

28%

מ- 16,381 עד 35,270 ש"ח

32%

32%

מעל 35,271 ש"ח

44%

44%

הוסף למועדפים
הקש קוד אימות
לא רשומים אירועים לחודש נובמבר
לא רשומים אירועים לחודש דצמבר
לא רשומים אירועים לחודש ינואר