• הירשמו לערוץ יוטיוב  שלנו, ותוכלו לקבל עדכונים והתראות, לצפות בין היתר בהרצאות מוקלטות, מצגות, ראיונות לתקשורת ועוד ...

    להצטרפות והרשמה  לחץ כאן

     

     

  • סוגיות מיוחדות בהצהרות הון, הנחיות, טיפים, הוראות, הסברים מפורטים, התא המשפחתי, הלוואות ומתנות ממשפחה/חברים ועוד... 
    להרצאה מוקלטת מלאה – לחץ כאן

  • הרצאה מוקלטת ומצגת מקיפה בנושא פעילות עסקית - עצמאי או חברה ?


    לצפייה – 
    לחץ כאן

  • הרצאה מוקלטת ומצגת מקיפה בנושא מיסוי הכנסות בחו"ל (Relocation),  חידושי פסיקה וחקיקה, הכללים החדשים מיום 1.1.2018

    לצפייה - לחץ כאן

  • המהפכה הגדולה במיסוי הנדל"ן ומיסוי הכנסות מהשכרה למגורים ולדירות נופש בשנה האחרונה

    לצפייה בהרצאה המוקלטת ובמצגת המקיפה – לחץ כאן

true
דף הביתמדורים מקצועייםדיני עבודהמאמרים וכללים ביחסי עבודהחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות תיקון מס

חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (תיקון מס

06.07.2010

חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (תיקון מס' 7), התש"ע-2010

עדי ביבר לקואה, עו"ד

ביום 22.3.2010 התפרסם ברשומות חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (תיקון מס' 7), התש"ע-2010. להלן פירוט בדבר התיקונים שבוצעו בחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ"ח-1998.

ביום 22.3.2010 התפרסם ברשומות חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (תיקון מס' 7), התש"ע-2010 (להלן – התיקון לחוק). להלן פירוט בדבר התיקונים שבוצעו בחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ"ח-1998 (להלן – החוק).

טרם התיקון החוק, סעיף 9 לחוק קבע הוראות לעניין ייצוג הולם לאנשים עם מוגבלות כהוראת שעה, שתוקפה פג ביום 5.3.2010. בתיקון לחוק חוקק מחדש סעיף 9 - כהוראת קבע.

להלן הוראות סעיף 9 לחוק:

א. ראה מעביד המעסיק יותר מ-25 עובדים (למעט המדינה או מעביד אחר שהוראות סעיף 15א לחוק שירות המדינה (מינויים), התשי"ט-1959, חלות עליו), כי בקרב עובדיו אין ביטוי הולם, בנסיבות העניין, לייצוגם של אנשים עם מוגבלות (להלן – ייצוג הולם), יפעל לקידום הייצוג ההולם, לרבות ביצוע התאמות.


"התאמות" לעניין זה הינן – לרבות התאמת מקום העבודה, הציוד שבו, דרישות התפקיד, שעות העבודה, מבדקי קבלה לעבודה, הכשרה והדרכה, נוהלי עבודה, והכול מבלי שהדבר יטיל על המעביד נטל כבד מדי.


"נטל כבד מדי" - נטל בלתי סביר בנסיבות העניין, בהתחשב, בין היתר, בעלות ההתאמה וטיבה, בגודל העסק ובמבנהו, בהיקף הפעילות, במספר העובדים, בהרכב כוח האדם, ובקיומם של מקורות מימון חיצוניים או ממלכתיים לביצוע ההתאמה.

ב. פעולות המעביד יכול שייעשו בתכנית אשר תכלול הוראות בדבר העדפת העסקתם או קידומם של אנשים עם מוגבלות שהם כשירים לתפקיד או למשרה ושהם בעלי כישורים דומים לכישוריהם של מועמדים אחרים לתפקיד או למשרה.

ג. שר התעשייה המסחר והתעסוקה, בהתייעצות עם הנציבות, עם ארגונים העוסקים בקידום זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות, ועם ארגוני עובדים וארגוני מעבידים שהם לדעת השר כאמור יציגים ונוגעים בדבר, בהתאם לעקרונות היסוד של חוק זה ובאישור ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת, רשאי –


(1) לקבוע הוראות משלימות, בין למקרה מסוים ובין לסוגי מקרים, בדבר חובות מעביד לפי סעיף זה, לרבות הוראות בדבר סוג המוגבלות או חומרת המוגבלות של אנשים שיש להעסיקם או לקדמם בעבודה;


(2) לקבוע הוראות בדבר חובת דיווח של מעביד על ביצוע פעולות לפי סעיף זה;


(3) לקבוע סייגים לחובות מעביד לפי סעיף זה.

הוראות החוק יחולו החל מיום פרסומו של חוק זה ברשומות (22.3.2010) ואילך.

* עו"ד עדי ביבר לקואה הינה עו"ד בכירה במשרד עורכי הדין הילה פורת, המתמחה בדיני עבודה

הוסף למועדפים
הקש קוד אימות
לא רשומים אירועים לחודש נובמבר
לא רשומים אירועים לחודש דצמבר
לא רשומים אירועים לחודש ינואר