• הירשמו לערוץ יוטיוב  שלנו, ותוכלו לקבל עדכונים והתראות, לצפות בין היתר בהרצאות מוקלטות, מצגות, ראיונות לתקשורת ועוד ...

    להצטרפות והרשמה  לחץ כאן

     

     

  • סוגיות מיוחדות בהצהרות הון, הנחיות, טיפים, הוראות, הסברים מפורטים, התא המשפחתי, הלוואות ומתנות ממשפחה/חברים ועוד... 
    להרצאה מוקלטת מלאה – לחץ כאן

  • הרצאה מוקלטת ומצגת מקיפה בנושא פעילות עסקית - עצמאי או חברה ?


    לצפייה – 
    לחץ כאן

  • הרצאה מוקלטת ומצגת מקיפה בנושא מיסוי הכנסות בחו"ל (Relocation),  חידושי פסיקה וחקיקה, הכללים החדשים מיום 1.1.2018

    לצפייה - לחץ כאן

  • המהפכה הגדולה במיסוי הנדל"ן ומיסוי הכנסות מהשכרה למגורים ולדירות נופש בשנה האחרונה

    לצפייה בהרצאה המוקלטת ובמצגת המקיפה – לחץ כאן

true
דף הביתמדורים מקצועייםדיני עבודהמאמרים וכללים ביחסי עבודההאם ניתן להביא לסיומו חוזה לתקופה קצובה של עובדת בהריון

האם ניתן להביא לסיומו חוזה לתקופה קצובה של עובדת בהריון ?

10.01.2011

האם ניתן להביא לסיומו חוזה לתקופה קצובה של עובדת בהריון ?

הצגת השאלה:

עובדת הועסקה בחוזה לתקופה קצובה למשך 10 חודשים. כחודש לפני תום החוזה הודיעה למעבידה שהיא בהריון. האם המעביד מחויב להמשיך להעסיקה לאחר תום החוזה ?

עו"ד הלית כהן-רזניצקי משיבה:

סעיף 9 לחוק עבודת נשים, תשי"ד-1956 (להלן: "החוק") קובע איסור לפטר עובדת בהריון בעלת ותק של 6 חודשים ומעלה במקום העבודה או אצל אותו מעביד, אלא בהיתר מאת שר התמ"ת. כמו כן, קובע סעיף 9 לחוק, כי לא ניתן לפטר עובדת בזמן חופשת הלידה, חופשה ללא תשלום מכוח החוק וכן במהלך 60 יום מתום התקופות האמורות, אלא בהיתר מאת שר התמ"ת. יצוין, כי לעניין איסור הפיטורים לאחר חופשת לידה, יינתן היתר רק כאשר שר התמ"ת שוכנע, כי הפיטורים אינם בקשר ללידה או לחופשת הלידה ועסקו של המעביד חדל לפעול או שהמעביד הוכרז כפושט רגל.

בהתאם לסעיף 9 לחוק, אי חידוש חוזה עבודה לתקופה קצובה כמוהו כפיטורים בכל המצבים והתקופות שבהם מוגנים עובדת ועובד מפני פיטורים בהתאם לסעיף זה, ובלבד שחוזה העבודה הוא לתקופה קצובה של שנים עשר חודשים לפחות או לתקופה קצובה הפחותה משנים עשר חודשים, שהאריך או שחידש העסקה קודמת שהייתה סמוך לפני תחילת תוקפו של החוזה.

לפיכך, במידה ומדובר בחוזה לתקופה קצובה הפחותה משנים עשר חודשים, אשר לא הוארך או חודש כאמור לעיל, הרי שאין מניעה, לסיים את חוזה העבודה. במידה והחוזה שנערך היה לתקופה העולה על שנים עשר חודשים הרי שלא ניתן לסיים את העסקתה בתום החוזה ויש להמשיך ולהעסיקה למשך תקופת ההריון. כמו כן, המעביד מחויב להחזירה לעבודה לאחר חופשת הלידה ו/או חופשה ללא תשלום מכוח החוק, ולמשך 60 יום מתום תקופות אלה.

יודגש, כי ככלל מוקנית לעובדים זכות שימוע גם כאשר מדובר באי חידוש חוזה עבודה. עם זאת קיימים מצבים שבהם לא תידרש זכות טיעון, למשל, במקרה שבו סוכם מראש על ביצוע עבודה מוגדרת לתקופה קצובה בלבד. לא כך, כאשר מדובר בהתקשרות ארוכת טווח, העשויה פלחים פלחים. כלומר, כאשר עובדים מועסקים על פי חוזה לתקופה קצובה, שמעצם טיבו טומן בחובו אפשרות ליצירת קשר מתמשך, בין לקביעות ובין להארכת החוזה מעת לעת (ע"ע 1027/01 ד"ר יוסי גוטרמן נ' המכללה האקדמית עמק יזרעאל, מיום 07.01.2003).

המשיבה – מומחית לדיני עבודה. מנהלת המחלקה המשפטית "כל עובד", חברת חשבים. לאתר "כל עובד" - http://www.koloved.net

התשובות אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, ואין המומחים המשיבים או המערכת אחראים לתוצאות השימוש בהן.

הוסף למועדפים
הקש קוד אימות
לא רשומים אירועים לחודש נובמבר
לא רשומים אירועים לחודש דצמבר
לא רשומים אירועים לחודש ינואר