• הירשמו לערוץ יוטיוב  שלנו, ותוכלו לקבל עדכונים והתראות, לצפות בין היתר בהרצאות מוקלטות, מצגות, ראיונות לתקשורת ועוד ...

    להצטרפות והרשמה  לחץ כאן

     

     

  • סוגיות מיוחדות בהצהרות הון, הנחיות, טיפים, הוראות, הסברים מפורטים, התא המשפחתי, הלוואות ומתנות ממשפחה/חברים ועוד... 
    להרצאה מוקלטת מלאה – לחץ כאן

  • הרצאה מוקלטת ומצגת מקיפה בנושא פעילות עסקית - עצמאי או חברה ?


    לצפייה – 
    לחץ כאן

  • הרצאה מוקלטת ומצגת מקיפה בנושא מיסוי הכנסות בחו"ל (Relocation),  חידושי פסיקה וחקיקה, הכללים החדשים מיום 1.1.2018

    לצפייה - לחץ כאן

  • המהפכה הגדולה במיסוי הנדל"ן ומיסוי הכנסות מהשכרה למגורים ולדירות נופש בשנה האחרונה

    לצפייה בהרצאה המוקלטת ובמצגת המקיפה – לחץ כאן

true
דף הביתמדורים מקצועייםדיני עבודהשעות נוספות ביום החופשי

שעות נוספות ביום החופשי

28.03.2011

שעות נוספות ביום החופשי
הילה פורת, עו"ד
*

שחר עובד בסוכנות ביטוח 5 ימים בשבוע, 81/2 שעות כל יום, באופן קבוע. בשבוע מסוים היה שחר בחופשה במשך 3 ימים והגיע לעבודה ביום שישי, עפ"י דרישת מעסיקו, על מנת להשלים את משימותיו בעבודה. לטענת מעסיקו, שחר זכאי לתשלום שעות רגילות בגין העבודה ביום שישי כיוון שבאותו שבוע היה בחופש 3 ימים, ולפיכך לא השלים עד אותו יום שישי 43 שעות עבודה רגילות. האם צודק המעסיק בטענתו?

תשובה

שעות נוספות נבדקות קודם כל ברמה היומית ואח"כ ברמה השבועית (אך אף פעם לא ברמה חודשית). דהיינו, ראשית יש לבדוק את מספר השעות שעבד העובד ביום ספציפי - במקרה בו עבד העובד מעל 8 שעות עבודה ביום במקום עבודה בו עובדים 6 ימים בשבוע, או במקרה בו עבד העובד מעל 9 שעות עבודה ביום במקום עבודה בו עובדים 5 ימים בשבוע, הרי ששעות עבודה אלה (מעל ל-8 או 9 שעות לפי הענין) נחשבות כשעות נוספות.

מספר השעות השבועי שעבד עובד רלבנטי במקרה בו עובד בא לעבודה ביום הפנוי - במקרה בו באותו שבוע העובד השלים כבר 43 שעות עבודה רגילות, אזי השעות שיעבוד ביום הפנוי ייחשבו כולן כשעות נוספות.

במקרה הנ"ל שחר לא עבד במהלך 5 הימים הראשונים של השבוע 43 שעות עבודה רגילות שכן הוא שהה בחופשה בשלושת הימים הראשונים של השבוע, ועל אף שיקבל דמי חופשה בגין ימי חופשה אלו, הרי שהוא לא עבד בפועל במהלך ימים אלו. לכן, נראה כי שעות עבודתו של שחר ביום שישי לא יחשבו כשעות נוספות. ענין זה טרם נדון בפסיקה ולפיכך המילה האחרונה בהקשר זה תהא של בית הדין לעבודה.

לעניין זה, יש לציין כי ישנם מקומות עבודה עליהם חל צו הרחבה בדבר הנהגת שבוע עבודה מקוצר (5 ימים) במגזר העסקי (בין היתר: תעשיה, מלאכה, שמירה ואבטחה, קבלני ניקיון ואחזקה), בו נקבע כי - בעבור עבודה ביום הפנוי ישולם לעובד שכר של שעות נוספות, ואולם עבודה בשעות נוספות ביום הפנוי תחשב כך רק אם עבד העובד במשך אותו שבוע 45 שעות עבודה רגילות.


יחד עם זאת
, לצורך סעיף זה, נקבע בצו כי הכוונה היא ל-45 שעות עבודה בשבוע אשר בהן עבד העובד בפועל או נעדר, אך היה זכאי לתשלום בעבור היעדרותו.

לפיכך, ימי חג / מחלה / חופשה המזכים את העובד בתשלום בעבור היעדרותו במקומות עבודה עליהם חל צו ההרחבה בדבר הנהגת שבוע עבודה מקוצר (5 ימים) במגזר העסקי, יחשבו כימי עבודה לצורך חישוב 45 שעות עבודה שבועיות.

הערה:

מיום 1.7.2000 קוצר שבוע העבודה ל-43 שעות, על פי צו הרחבה בדבר קיצור שבוע העבודה שנחתם ביום 7.6.2000

*** עו"ד הילה פורת, מנהלת ובעלת משרד עורכי דין הילה פורת ושות' המתמחה במתן שירותים משפטיים מגוונים למעסיקים בתחום דיני העבודה, מנהלת הפורטל "עולם העבודה" ומחברת הספרים : "דיני עבודה – המדריך המלא" ו-"חוזים והסכמים בדיני עבודה".

לאתר האינטרנט של עו"ד הילה פורת: http://www.hilaporat.co.il

הוסף למועדפים
הקש קוד אימות
לא רשומים אירועים לחודש נובמבר
לא רשומים אירועים לחודש דצמבר
לא רשומים אירועים לחודש ינואר