• הירשמו לערוץ יוטיוב  שלנו, ותוכלו לקבל עדכונים והתראות, לצפות בין היתר בהרצאות מוקלטות, מצגות, ראיונות לתקשורת ועוד ...

    להצטרפות והרשמה  לחץ כאן

     

     

  • סוגיות מיוחדות בהצהרות הון, הנחיות, טיפים, הוראות, הסברים מפורטים, התא המשפחתי, הלוואות ומתנות ממשפחה/חברים ועוד... 
    להרצאה מוקלטת מלאה – לחץ כאן

  • הרצאה מוקלטת ומצגת מקיפה בנושא פעילות עסקית - עצמאי או חברה ?


    לצפייה – 
    לחץ כאן

  • הרצאה מוקלטת ומצגת מקיפה בנושא מיסוי הכנסות בחו"ל (Relocation),  חידושי פסיקה וחקיקה, הכללים החדשים מיום 1.1.2018

    לצפייה - לחץ כאן

  • המהפכה הגדולה במיסוי הנדל"ן ומיסוי הכנסות מהשכרה למגורים ולדירות נופש בשנה האחרונה

    לצפייה בהרצאה המוקלטת ובמצגת המקיפה – לחץ כאן

true
דף הביתמדורים מקצועייםמיסוי מקרקעיןכללים ומאמרים במיסוי מקרקעיןחובת תשלום המקדמות בשל עסקאות במקרקעין מיום 1 4 2013 ואילך

חובת תשלום המקדמות בשל עסקאות במקרקעין מיום 1.4.2013 ואילך

06.04.2013

חובת תשלום המקדמות בשל עסקאות במקרקעין מיום 1.4.2013 ואילך

רמי אריה עו"ד ורו"ח

ביום 24.3.2013 פרסמה רשות המיסים בישראל הודעה בדבר "הארכת תוקף המקדמה במס שבח". בהודעה זו טוענת רשות המיסים, לדעתנו בניגוד לחוק, כי תוקף ההוראות לתשלום מקדמות בשל עסקאות במקרקעין המבטיחות קבלת אישור מיסים לרישום זכויות במקרקעין פג ביום 31.3.2013.

לדעתנו, סעיף 15 לחוק מיסוי מקרקעין הקובע את החובה לתשלום המקדמות והקובע כי בעקבות התשלום חייבת רשות המיסים להמציא אישור זכויות במקרקעין לטאבו, הינו עדיין בתוקף. זאת בהתאם להוראות סעיף 38 לחוק יסוד הכנסת הקובע כי הוראת שעה בחוק כלשהו, אשר תוקפה מסתיים בתוך שלושה חודשים ממועד תחילת כהונת הכנסת החדשה, תמשיך ותחול עד תום אותם שלושה חודשים.

כזכור, הפעילה רשות המיסים בישראל את סעיף 38 האמור, לגבי הארכת חוק הגדלת היצע הדירות שתוקפו לכאורה פג ביום 31.12.2012, וקבעה כי לאור סעיף 38 הנ"ל, יש הארכה אוטומטית של החוק עד ליום 5.5.2013. לדעתנו, חל דין זהה גם לעניין פקיעת התוקף לכאורה של סעיף 15 לחוק מיסוי מקרקעין העוסק בעניין המקדמות, אשר קבע כי התוקף יפוג ביום 31.3.2013. איננו רואים כל הבדל בין שני אלו.

כך או כך, הודעת רשות המיסים מיום 24.3.2013 בדבר כוונתה לקדם חקיקה, אשר תאריך בתקופה נוספת את תחולתו של סעיף 15(ב) לחוק מיסוי מקרקעין, הקובע חובה על הרוכש זכות במקרקעין לשלם מקדמה לרשות המסים על חשבון מס השבח בו חב המוכר, היא בהחלט חיובית.

כזכור, בתיקון מספר 70 לחוק מיסוי מקרקעין, נקבע בסעיף 15(ב) כי במכירת זכות במקרקעין אשר תמורתה נקבעה בכסף בלבד, ואינה דירת מגורים מזכה שהתבקש בשל הפטור לפי פרק חמישי 1, יהיה הרוכש חייב להעביר למנהל מס שבח תשלום על חשבון המס שהמוכר חייב בו.

עוד נקבע בסעיף 15(ד)(4) כי לעניין סעיף 16, יראו את תשלום המקדמה כאילו שולם המס שחייב בו המוכר ומכאן שבעת תשלום המקדמה, מקבל הרוכש אישור מס שבח לרישום זכויותיו בפנקס המקרקעין (לצורך הרישום נדרש גם אישור מס רכישה).

במסגרת תיקון מספר 72 לחוק נקבע כי סעיפים 15(ב)-(ה), אשר קובעים את חובת תשלום המקדמה כמפורט לעיל יבוטלו, וזאת לגבי מכירות שיתבצעו החל מיום 1.4.2013; יחד עם זאת, נקבע כי לשר האוצר, באישור ועדת הכספים של הכנסת, תהיה סמכות לדחות, בצו, את מועד הביטול לתקופות נוספות.

לאור היתרונות הברורים של המקדמה, אשר מונעת חסמים אפשריים ברישום הזכות על-שם הרוכש, בכוונת רשות המיסים כאמור, לקדם חקיקה, אשר תאריך באופן רצוף את תחולתם של סעיפים 15(ב)-(ה) לתקופה נוספת.

איננו מסכימים, בהתאם להוראות סעיף 38 לחוק יסוד הכנסת, עם הסיפא של הודעת רשות המיסים, כי בתקופה בה הסעיף הקובע את חובת תשלום המקדמה לא יהיה בתוקף, לא קיימת חובה להעביר את המקדמה לרשות המסים. לדעתנו, כאמור, החובה ממשיכה וקיימת לפחות עד ליום 5.5.2013 וכך גם חובת רשות המיסים להמציא אישור מיסים כנגד תשלום המקדמה לצורך הרישום בטאבו של העברת הזכויות במקרקעין. הדברים חשובים במיוחד לגבי עסקאות הנעשות מיום 1.4.2013 ולפחות עד 5.5.2013.

הוסף למועדפים
הקש קוד אימות
לא רשומים אירועים לחודש יולי
לא רשומים אירועים לחודש אוגוסט
לא רשומים אירועים לחודש ספטמבר