• הירשמו לערוץ יוטיוב  שלנו, ותוכלו לקבל עדכונים והתראות, לצפות בין היתר בהרצאות מוקלטות, מצגות, ראיונות לתקשורת ועוד ...

    להצטרפות והרשמה  לחץ כאן

     

     

  • סוגיות מיוחדות בהצהרות הון, הנחיות, טיפים, הוראות, הסברים מפורטים, התא המשפחתי, הלוואות ומתנות ממשפחה/חברים ועוד... 
    להרצאה מוקלטת מלאה – לחץ כאן

  • הרצאה מוקלטת ומצגת מקיפה בנושא פעילות עסקית - עצמאי או חברה ?


    לצפייה – 
    לחץ כאן

  • הרצאה מוקלטת ומצגת מקיפה בנושא מיסוי הכנסות בחו"ל (Relocation),  חידושי פסיקה וחקיקה, הכללים החדשים מיום 1.1.2018

    לצפייה - לחץ כאן

  • המהפכה הגדולה במיסוי הנדל"ן ומיסוי הכנסות מהשכרה למגורים ולדירות נופש בשנה האחרונה

    לצפייה בהרצאה המוקלטת ובמצגת המקיפה – לחץ כאן

true
דף הביתמדורים מקצועייםדיני עבודהמאמרים וכללים ביחסי עבודההחובה על ניהול פנקס עבודה חלה על המעסיק גם במתכונת העסקה משולשת

החובה על ניהול פנקס עבודה חלה על המעסיק גם במתכונת העסקה משולשת

23.05.2013

החובה על ניהול פנקס עבודה חלה על המעסיק גם במתכונת העסקה משולשת

הילה פורת, עו"ד

בשע"מ 19220-05-10 מדינת ישראל – משרד התמ"ת נ' א. דינמיקה שרותים 1990 בע"מ ואח' (ניתן ביום 29.1.2013, ע"י כב' השופטת י' הופמן), נדון כתב אישום נגד חברה המעניקה שירותי ניקיון (להלן – הנאשמת) ומנהלה. במסגרת התקשרות בין הנאשמת לבין המרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה (להלן - סורוקה), סיפקה הנאשמת לסורוקה שירותי ניקיון ועבודות תחזוקת חצר.

בית הדין האזורי לעבודה דחה את טענת הנאשמים שלפיה די ברישום שערכה סורוקה על מנת לקבוע כי הנאשמת עמדה בחובה המוטלת עליה בדבר ניהול פנקס בדבר שעות עבודה. בית הדין קבע כי החובה בחוק שעניינה ניהול פנקס שעות עבודה - היא חובה המוטלת על המעסיק עצמו. חובה זו חלה גם כאשר מדובר במתכונת העסקה משולשת וגם במקרים בהם ה"משתמש" ערך את רישומי הנוכחות ודיווח על שעות העבודה למעסיק.

בית הדין קבע כי החובה לנהל או לכל הפחות לפקח ולהחזיק את הרישומים בדבר שעות עבודתו ויתר המסמכים הרלוונטיים מוטלת על הנאשמת כמעסיקתו של העובד, גם אם דיווחי שעות העבודה לא נערכו על ידה בפועל אלא על ידי אחרים (ובמקרה הנדון בהכרעת הדין – ע"י המשתמש), זאת לאור מתכונת העסקתו הבלתי שגרתית של העובד של הנאשמת.

בית הדין קבע כי לאור הגמישות בתבניות ההעסקה השונות הקיימות בשוק העבודה, אין כל בעייתיות בכך שהמשתמש יערוך את רישום שעות העבודה בפועל, אלא שעל המעסיק לבצע מעקב על רישום זה ולוודא כי זה תואם וממלא את כל דרישות החוק.

אין להטיל את האחריות לניהול רישום הנוכחות על סורוקה, אלא חובה זו מוטלת על הנאשמת כמעסיקתו של העובד. מכל מקום, אין כל מניעה כי הנאשמת תשתמש בנתונים וברישומים שערך המשתמש, אולם גם לה צריך להיות מנגנון המאפשר ניהול ופיקוח על שעות עבודתם של עובדיה.

בין היתר, בהכרעת הדין בית הדין הרשיע את הנאשמת בעבירה בגין אי ניהול פנקס שעות עבודה בניגוד לסעיפים 25 ו-26א לחוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א-1951 ואת מנהלה בביצוע עבירה בגין אי ניהול פנקס שעות עבודה בניגוד לסעיפים 25, 26א ו-27 לחוק זה.

 

* המאמר לקוח מתוך המהדורה החדשה של הספר דיני עבודה המדריך המלא (הילה פורת, עו"ד), אשר יצא לאור בסוף חודש דצמבר 2012. המהדורה החדשה כוללת התייחסות מפורטת לחידושים בתחום דיני העבודה (כולל החוק החדש להגברת האכיפה). הספר ערוך לפי נושאים (כולל תוכן עניינים מפורט) ומהווה כלי עבודה מעשי ומקצועי לעוסקים בתחום דיני העבודה והשכר. עו"ד הילה פורת, מנהלת ובעלת משרד עורכי דין הילה פורת ושות' המתמחה במתן שירותים משפטיים מגוונים למעסיקים בתחום דיני העבודה, מנהלת הפורטל "עולם העבודה" ומחברת הספרים : "דיני עבודה – המדריך המלא" ו-"חוזים והסכמים בדיני עבודה".

 

 

 

 

 

 

הוסף למועדפים
הקש קוד אימות
לא רשומים אירועים לחודש נובמבר
לא רשומים אירועים לחודש דצמבר
לא רשומים אירועים לחודש ינואר