• הירשמו לערוץ יוטיוב  שלנו, ותוכלו לקבל עדכונים והתראות, לצפות בין היתר בהרצאות מוקלטות, מצגות, ראיונות לתקשורת ועוד ...

    להצטרפות והרשמה  לחץ כאן

     

     

  • סוגיות מיוחדות בהצהרות הון, הנחיות, טיפים, הוראות, הסברים מפורטים, התא המשפחתי, הלוואות ומתנות ממשפחה/חברים ועוד... 
    להרצאה מוקלטת מלאה – לחץ כאן

  • הרצאה מוקלטת ומצגת מקיפה בנושא פעילות עסקית - עצמאי או חברה ?


    לצפייה – 
    לחץ כאן

  • הרצאה מוקלטת ומצגת מקיפה בנושא מיסוי הכנסות בחו"ל (Relocation),  חידושי פסיקה וחקיקה, הכללים החדשים מיום 1.1.2018

    לצפייה - לחץ כאן

  • המהפכה הגדולה במיסוי הנדל"ן ומיסוי הכנסות מהשכרה למגורים ולדירות נופש בשנה האחרונה

    לצפייה בהרצאה המוקלטת ובמצגת המקיפה – לחץ כאן

true
דף הביתמדורים מקצועייםדיני עבודהמאמרים וכללים ביחסי עבודהצד לא יכול להגדיר חד צדדית את פעולתו של האחר

צד לא יכול להגדיר חד צדדית את פעולתו של האחר

הילה פורת, עו"ד*

 |  21.07.2014

צד לא יכול להגדיר חד צדדית את פעולתו של האחר

הילה פורת, עו"ד*

 

מעסיקה של יהודית נקלע לעומס רב בעבודה ודרש מעובדיו לעבוד בשעות נוספות למשך תקופה בלתי מוגבלת. יהודית, שהינה אם חד הורית, הודיעה למעסיקה כי אינה יכולה לעבוד את אותן שעות נוספות, במיוחד לאור העובדה שמדובר בתקופה בלתי מוגבלת בזמן, והיא מבקשת להמשיך לעבוד בהיקף משרה מלאה כרגיל .

מעסיקה של יהודית הודיע לה באופן חד משמעי שאם לא תישאר לעבוד באותו יום לפחות 3 שעות נוספות יראה אותה כמתפטרת מעבודתה, על כל המשתמע מכך.  

יהודית נאלצה מסיבותיה האישיות לעזוב את העבודה ב-17:00 ולא להישאר ל-3 שעות נוספות. האם אכן תיחשב היא כמי שהתפטרה מעבודתה?

תשובה

בדב"ע ל/6-3 שמואלי ואח' - שרייר, נדון מקרה בו הודיע מעביד לעובדת כי אם לא תגיע לעבודה בזמן מסוים יחשב הדבר להתפטרות מצדה. בית הדין פסק כי הן פיטורים והן התפטרות הם סיום חד צדדי של יחסי עובד ומעביד.

שני האקטים הם פעולות סובייקטיביות שתנאי להן הוא מתן ביטוי שלא משתמע לשתי פנים לכוונה להביא את יחסי העובד והמעביד לידי גמר.  

צד אחד ליחסי העבודה לא יוכל לכפות כוונה על הצד השני. מילים כגון "אם תנהג כך ולא אחרת - אראה בך מתפטר" או "אם לא יובטחו לי תנאי עבודה אלה ואלה - אראה את עצמי כמפוטר" אין בהן כלל וכלל כדי להעיד על כוונתו של הצד השני להביא את היחסים בין הצדדים לידי גמר.

 

בס"ע 31086-05-11 מוחמד עותמאן מוחמד נ' גל גדרה בניה והנדסה (2004 ע.ג) בע"מ, נקבע כי היסוד הן של פיטורים והן של התפטרות הוא שהצד הפועל נתן ביטוי שאינו משתמע לשתי פנים לכוונתו להביא את יחסי העובד והמעביד הקיימים בין השניים, לידי גמר. הדיבור או ההתנהגות המביא את היחסים לידי סיום חייב להיות חד משמעי. מעשיו של המפטר קובעים אם הוא פיטר, ומעשיו של המתפטר קובעים אם הוא התפטר. כשבאים לפסוק בשאלה מי הביא את היחסים לידי גמר, יש לתת את הדעת למכלול העובדות הרלוונטיות ומהן להסיק את המסקנה. יש לבחון, בין היתר, למי מהצדדים הייתה מוטיבציה להביא לניתוקם של יחסי העבודה.

 

לפיכך, יהודית לא תיחשב כמי שהתפטרה מעבודתה.

 

 

 

 

* המאמר לקוח מתוך המהדורה החדשה של הספר "דיני עבודה המדריך המלא" (מאת הילה פורת, עו"ד).המהדורה החדשה כוללת התייחסות מפורטת לחידושים בתחום דיני העבודה (כולל החוק החדש להגברת האכיפה). הספר ערוך לפי נושאים (כולל תוכן עניינים מפורט) ומהווה כלי עבודה מעשי ומקצועי לעוסקים בתחום דיני העבודה והשכר. עו"ד הילה פורת, מנהלת ובעלת משרד עורכי דין הילה פורת המתמחה במתן שירותים משפטיים מגוונים למעסיקים בתחום דיני העבודה, מנהלת הפורטל "עולם העבודה" ומחברת הספר הנוסף: "הסכמים, מסמכים וטפסים בדיני עבודה" ו- "המדריך המלא והמעשי להליך פיטורים".

 

 

הוסף למועדפים
הקש קוד אימות
לא רשומים אירועים לחודש נובמבר
לא רשומים אירועים לחודש דצמבר
לא רשומים אירועים לחודש ינואר