העברת דירה מחברת בת לבעל מניות מהותי
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
בעלי חברות המתגוררים בדירות מגורים בבעלות חברה בבעלותם, או עושים בה שימוש פרטי בעיקר, שימו לב להוראת סעיף 3(ט1) החדש לפקודת מס הכנסה, בתחולה מיום 1.1.2017 אשר קובע כי שימוש פרטי של בעל מניות בדירה אשר בבעלות החברה שבשליטתו, ייחשב כמשיכה החייבת במס מלא, אם השימוש לא יופסק או הדירה תועבר לבעלות בעל המניות עד ליום 31.12.2018.
בהקשר לכך, פורסמה ביום 29.10.17
החלטת מיסוי (מספר 2213/17)
הקובעת כללים בהעברת דירה מחברת בת לבעל מניות מהותי. החלטת המיסוי מתייחסת להעברת דירה בבעלות חברת הבת אשר תועבר לבעל המניות המהותי בחברה האם.
החלטת המיסוי קובעת כי ככל שבעל המניות המהותי מחזיק במלוא הון המניות של חברת האם וחברת האם מחזיקה במלוא הון המניות של חברת הבת, שבבעלותה הדירה המשמשת את בעל המניות המהותי, יחולו הוראות המעבר על העברת הדירה מחברת הבת לבעל המניות המהותי באופן ישיר.
לעניין סיווג ההכנסה לפי סעיף 3(ט1)(2) לפקודה, ייבחן גובה העודפים בחברת הבת באופן מאוחד עם חברת האם.
לעניין ייחוס ההכנסה לבעל המניות המהותי, כל יתרת זכות בחברת הבת מול חברת האם לא תהווה יתרת זכות, כהגדרתה בסעיף 3(ט1) לפקודה, וההכנסה תחושב על יתרת שווי הרכישה של הדירה בידי חברת הבת, כהגדרתה בסעיפים (ב)(3) ו- (ב)(4) להוראות המעבר.
הוראות המעבר יחולו במלואן; במועד העברת הדירה, יראו את העברת הדירה כהכנסתו של בעל המניות המהותי בהתאם להוראות המעבר. עד למועד העברת הדירה לבעל המניות המהותי, יחויב בעל המניות המהותי בהכנסה בגין השימוש בדירה.
|