• הירשמו לערוץ יוטיוב  שלנו, ותוכלו לקבל עדכונים והתראות, לצפות בין היתר בהרצאות מוקלטות, מצגות, ראיונות לתקשורת ועוד ...

    להצטרפות והרשמה  לחץ כאן

     

     

  • סוגיות מיוחדות בהצהרות הון, הנחיות, טיפים, הוראות, הסברים מפורטים, התא המשפחתי, הלוואות ומתנות ממשפחה/חברים ועוד... 
    להרצאה מוקלטת מלאה – לחץ כאן

  • הרצאה מוקלטת ומצגת מקיפה בנושא פעילות עסקית - עצמאי או חברה ?


    לצפייה – 
    לחץ כאן

  • הרצאה מוקלטת ומצגת מקיפה בנושא מיסוי הכנסות בחו"ל (Relocation),  חידושי פסיקה וחקיקה, הכללים החדשים מיום 1.1.2018

    לצפייה - לחץ כאן

  • המהפכה הגדולה במיסוי הנדל"ן ומיסוי הכנסות מהשכרה למגורים ולדירות נופש בשנה האחרונה

    לצפייה בהרצאה המוקלטת ובמצגת המקיפה – לחץ כאן

דף הביתמדורים מקצועייםמיסוי מקרקעיןכללים ומאמרים במיסוי מקרקעיןהקלות בתנאים לשינוי מבנה מיזוגים ופיצולי חברות

הקלות בתנאים לשינוי מבנה, מיזוגים ופיצולי חברות

רמי אריה, עו"ד רו"ח

 |  07.11.2024

 

 הקלות בתנאים לשינוי מבנה, מיזוגים ופיצולי חברות   

 רמי אריה, עו"ד רו"ח   

 

רשות המיסים מבקשת לתת הקלות בהשקעות בישראל, בתנאים לשינוי מבנה לפי סעיף 104 לפקודה ולפי סעיף 103 לפקודה בפיצול חברות שיש להם גם פעילות וגם מקרקעין לפי סעיף 105 לפקודה ובמיסוי שותפויות. כך לפי תזכיר חוק לתיקון פקודת מס הכנסה שפורסם ביום 31.10.2024. לפי תזכיר החוק, חלק מההקלות יוחלו רטרואקטיבית אם תזכיר החוק לא יספיק להיות מאושר כחוק עד 31.12.2024. הקלות אלו חשובות מאד בהתאגדות בחברה, או במכירת עסקים כיום או לעתיד.

ההקלות בתזכיר החוק הם בשני עניינים:  האחד, בתנאים לאישור הפטור או דחיית המס בשינוי מבנה לפי סעיפים 103, 104 ו- 105 לפקודת מס הכנסה. השני, בנושא מיסוי פעילות השקעה בישראל כדי להקל על משקיעים זרים וישראלים לצורך שימור מעמדה על ישראל כיעד מבוקש להשקעות ולעודד השקעות בישראל ככלל ובמגזר הטכנולוגיה בפרט.

במאמר זה, נעסוק בהקלות המשמעותיות שיינתנו לפי תזכיר החוק בנושא שינויי מבנה לפי סעיפים 103, 104 ו- 105 לפקודה, הם:

  1. הפחתת המינימום הנדרש לשיעור ההחזקה של החברה הקולטת במניות החברה הנעברת לשיעור של 70% במקום 80% עד היום. כך שמספיק שלאחר המיזוג יעמוד שיעור ההחזקה של החברה הקולטת במניות החברה הנעברת על לפחות 70% בלבד.
  2. הגדלת האפשרות למזג חברות, ששווי השוק שלהן שונה ממינימום שווי השוואתי של תשעה משווי השוק של החברה למיזוג, למינימום של תשע עשר שווי לעומת חברה אחרת במיזוג. כך שגם כאשר יחסי הגודל בין שתי החברות המשתתפות במיזוג אינם עולים על פי תשעה עשר זו מזו, וחלקם של בעלי הזכויות חברה הקטנה מבניהן הוא לפחות 5% מהזכויות של החברה הנקלטת לאחר המיזוג, יינתן אישור מנהל רשות המיסים למיזוג.
  3. ביטול התנאי של מינימום החזקה ב- 25% במניות החברה שהקצתה את המניות בשינוי מבנה במשך שנתיים ממועד שינוי המבנה. מוצע לבטל את התנאי הקיים הקובע חובת החזקה על בעלי הזכויות שביצעו את שינוי המבנה להחזיק במשך "התקופה הנדרשת" ב- 25% מכל אחת בזכויות בחברה לגבי מיזוגים, העברת זכויות בנכס לחברה תמורת קבלת זכויות באותה חברה, לגבי שותפים המעבירים מלוא זכויותיהם בנכס שבבעלותם המשותפת לחברה תמורת הקצאת מניות בחברה והעברות נוספות לפי סעיף 104 לפקודה.
  4. הקלה על פיצול חברה פעילה המחזיקה במקרקעין , על ידי העברת המקרקעין לחברה אחרת בבעלות אותם בעלי מניות והשארת החברה המקורית ללא המקרקעין. כיום הדרישה היא כי בעת ביצוע שינוי המבנה במסגרתו מועבר נכס מקרקעין לחברה שהיא איגוד מקרקעין, מחויבת החברה להשלים בניית מבנה על המקרקעין בתוך 5 שנים ממועד שינוי המבנה. מוצע, לבטל את התנאי ולאפשר לחברות לבצע הפרדת פעילות מנכסי המקרקעין שתהיה פטורה ממס בתנאים שנקבעו בפקודה, גם בלי להתחייב להשלים בניית מבנה תוך 5 שנים על המקרקעין.

נציין, כי מדובר בהקלות משמעותיות ביותר, אשר יבטלו חסמים בירוקרטיים שנקבעו בחוק, ויקלו על העברת נכסים לחברה, מיזוג חברות ופיצול חברות בהתאם לצרכים העסקיים של בעלי המניות.

היות ומצוין בתזכיר החוק כי הוא יחול גם באופן רטרואקטיבי, כדאי לפעול כבר עתה ועד 31.12.2024 למימוש שינוי מבני כאמור עם הקלות המס העתידיות.

הוסף למועדפים
הקש קוד אימות
לא רשומים אירועים לחודש דצמבר
לא רשומים אירועים לחודש ינואר
לא רשומים אירועים לחודש פברואר