אין חולק כי נטל הראיה מוטל על הנישום לשכנע כי קיים הסבר להפרש ההון. אך אפשר להרים את הנטל הזה לא רק באמצעות מסמכים מסודרים, אלא גם על ידי עדויות קרובי המשפחה, הנוהג הרגיל של תמיכת הורים בילדים שלהם וכדומה.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
הפטור ממס בגין דיבידנדים המחולקים מרווחי החברה המשפחתית בהתאם לסעיף 64א(א)(1) לפקודת מס הכנסה, מותנה בכך שרווחים אלה כבר חויבו במס לפי סעיף 64א(א) לפקודה.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
הפסד מניירות ערך הנובע מירידת שער החליפין, אינו מוכר כהפסדים המוכרים לקיזוז מרווחי הון אשר נצמחו למשקיעים.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
קשה להבין מדוע ביהמ"ש לא מכירים בהפסדים בעסק, כנכס מגן מס, הניתן למכירה, ובמכירתו יפחית את נזקי בעל העסק מהפסדיו. אלא פוסקים, כי לא ניתן למכור הפסדים של חברה, על מנת שבעלי המניות החדשים ישתמשו בו כמגן מס.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
גם כאשר נישום הוכר כתושב חוץ ע"י רשות המיסים לעניין הקלות ממס במשך תקופה ארוכה מאז הגיעו לישראל, לא ניתן לקבל את העובדה כי מעמדו כתושב חוץ יישמר לאורך שנים, ללא הגבלת זמן, למרות השתקעותו המלאה בישראל.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
בהמ"ש העליון הכריע כי פיצוי בגין תניית אי תחרות עליה חותם עובד אשר מתחייב לא להתחרות במעסיקו למשך תקופת זמן מוגבלת לאחר פרישתו, הוא פיצוי שבא חלף הכנסה פירותית מעבודה ולכן דינו כדין שכר העבודה החייב במס מלא.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
מס הכנסה, מיסוי דירות מגורים, מע"מ ואפילו ביטוח לאומי. בכל אלו מוצעים שינויים ועדכוני חקיקה אשר עומדים לעשות זעזועים משמעותיים במערכות המס בישראל. כך מוצע בהצעת החלטות ממשלה שתעלה לדיון בקרוב, כמפורט להלן.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
האם הימנעות של חברה פרטית מחלוקת דיבידנד לבעלי מניותיה, באופן עיקבי, עלול להיחשב כקיפוח המיעוט ולאפשר לבהמ"ש לחייב את החברה לבצע חלוקת דיבידנדים? לאחרונה, השיב בית המשפט העליון לשאלה זו, בפעם הראשונה, בחיוב.
ישראל ציגנלאוב, עו"ד
לאחרונה פורסמה החלטת מיסוי 7634/16 בעניין העברת נכסים ופעילות לחברה חדשה בהתאם להוראות סעיף 104א לפקודה, ומיזוגה של החברה החדשה בדרך של החלפת מניות בהתאם להוראות סעיף 103ב לפקודה עם חברת "שלד בורסאי".
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
בית המשפט העליון נדרש לשאלה האם יש לסווג כספים שמשך בעל מניות מהותי מחברה כפירעון הלוואת בעלים, שאז התקבולים אינם חייבים במס, או שמא כמשיכת דיבידנד, שאז יחויבו במס בשיעור של 25% בגין קבלתם.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח