כללים ומאמרים במיסוי מקרקעין
הוצאות לרכישה/בנייה של בית מגורים המשמש גם לעסק, מוכרות כהוצאות הוניות המזכות בפחת. בנוסף, כשנעשה שימוש מעורב בדירת מגורים, ניתן להכיר בהוצאות המימון המתייחסות לחלק העסקי כהוצאות מוכרות.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
החזקה של חלק בדירה שאינו עולה על שליש, בנוסף לדירה אחרת, אינו שולל את הטבות המס המוקנות לבעלי דירה יחידה, לצורך מס שבח ומס רכישה. במסגרת תיקון 85 הורחב השיעור המותר להחזקה עד לחצי לגבי חלק דירה שהתקבל בירושה.
ניר הורנשטיין, עו"ד
כדי לקבוע האם חברה היא איגוד מקרקעין לפי חוק מיסוי מקרקעין, יש לזהות את נכסי החברה, להבחין בין הנכסים הכלולים בהגדרת זכויות במקרקעין, לנכסים אחרים שאינם נכסי המקרקעין, זאת, גם לגבי נכסי החברות הבנות של החברה.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
הדין במכירה בית על מגרש שיש לגביו זכויות נוספות לבניית בית נוסף. האם רשאי מנהל מיסוי מקרקעין לערוך ״פיצול פיזי״ בטרם הפעיל את סעיף 49ז' לחוק מיסוי מקרקעין, או שמא שגה והיה עליו להחיל את סעיף 49ז' לחוק המיסוי על כל הממכר? בשאלה זו דנה ועדת ע...
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
רכישת משרד, כאשר מאוחר יותר על אותם מקרקעין התקבל היתר בנייה למגורים ולמשרדים, אינה מזכה בהקלה במס רכישה המאפשרת השבה של שישית ממס הרכישה. הקלה זו תתקיים רק אם נרכשת זכות המיועדת לשמש למגורים.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
עורכי דין ויועצי המיסוי המכינים "שומה עצמית" לחישוב מס השבח אשר יחול בעת מכירת זכות במקרקעין, לרבות מכר דירת מגורים, נדרשים להכיר את נושא ייחוס ההוצאות ברכישה, השבחה ומכירה של הדירה כמפורט בספר "הוצאות מוכרות למס" בחלק העוסק במיסוי מקרקעין,...
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
לפניכם מצגת העוסקת בנושאים המפורטים בספר הוצאות מוכרות מהדורת 2016, כגון: הוצאות ייזום לפני תחילת פעילות עסקית, החזקת רכב, היטל העסקת עובדים זרים, משיכות והלוואות של בעל שליטה, החזר מע"מ לפי אומדן תשומות וכו'.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
עורכי דין ובעלי דירות להשכרה שימו לב כי במכר דירת מגורים שבעליה בחר להיות פטור ממ"ה בשל ההכנסות מהשכרתה או בחר לשלם מס 10%, יש לשלם יותר מס שבח במכירתה.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
החזר מס תשומות, תלוי בשימוש שנעשה באותן תשומות. רק אם השימוש בתשומות נועד לצורך עסקאות חייבות במע"מ יותר החזר מס התשומות. כשמדובר בשימוש מעורב, יותר להחזר רק חלק יחסי של מס התשומות הרלבנטי לעסקאות החייבות.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
מכירת זכות חכירה, אשר בגינה התקבלו תקבולים מיידים שדווחו למנהל מיסוי מקרקעין, אך התקבלו גם תקבולים עתידיים בשנות החכירה, חייבת במס לפי חוק מיסוי מקרקעין או שהחלק של התקבולים העתידיים חייב במס לפי פקודת מ"ה?
רמי אריה, עו"ד ורו"ח