הנחת היסוד הייתה פעם, כי ההליך השומתי שונה מן ההליך השיפוטי בפרוצדורה ובמהות, ואינו מהווה סוף פסוק, כי אחריו יש את האפשרות לערער על החלטת פקיד השומה לבית המשפט. הנחה זו, אינה עומדת עוד כיום במבחן המציאות.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
פקיד השומה ביקש לחייב את מסעדת ראוף בהפקדת ערובה להבטחת הוצאותיה, אם הערעור על שומותיה יידחה. זאת מכיוון שהמסעדה פעלה במסגרת חברה, והיא נסגרה בשל הפסדים כבדים וקשיים כלכליים.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
לפי תורת ההתיישנות של דוחות מס, לאחר שחלף הזמן שהקציב המחוקק לפקיד השומה לבדוק דוחות מס, אזי השומות העצמיות שהופקו לפי הדוחות שהתיישנו, הופכות להיות סופיות. לכלל זה יש חריגים, זאת כאשר מדובר בדוחות שדיווחו על הפסדים למס.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
בתי המשפט שמים דגש ייתר על כך שבשלב ההשגה חייב הנישום להציג את כל טענותיו ואת כל המסמכים הרלבנטיים לעיל. ככל שהוא לא ייעשה כך, הוא לא יורשה לעשות זאת מאוחר יותר בשלב ערעור המס הנדון בבית המשפט.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
פסק הדין דן בקבלת ערעור שהוגש בגין שומות שהוצאו לאחר מועד התיישנותן וזאת בטענה שמנהל מיסוי מקרקעין, איחר בהוצאת השומות ובהפעלת סמכותו בהחלטה בהשגה, כמתחייב מהוראות חוק מיסוי מקרקעין כנוסחו לפני תיקון 70.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
ביהמ"ש קובע כי על פקיד השומה נטל הוכחה כבד אם הוא טוען כי מדובר בעסקה מלאכותית ולא יספיקו טענות כלליות לעניין זה. בנוסף, קובע ביהמ"ש כי אין רשות לסטות בשלב ההשגה מיסודות השומה שהוצאה בשלב א'.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
בפס"ד בעניינו של בנימין שטינמץ קבע בית המשפט כי יש לעכב את גילוי המסמכים שבידי פקיד השומה עד להשלמת גילוי המסמכים והנתונים שדרש פקיד השומה מבני שטינמץ.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
סמכותו של פקיד השומה לערוך שומה לפי מיטב השפיטה מעוגנת בפקודת מס הכנסה. אולם, פעמים רבות נראה כי מפקחי מס הכנסה בוחרים בדרך הקלה ועורכים שומות על בסיס תוצאה עסקית בלתי סבירה וללא בדיקה של ספרי החשבונות.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח שחר נח, עו"ד
בסוף שנת 2013 הייתה אמורה לחול התיישנות על הדוחות השנתיים לשנת המס 2009 ככל שהם הוגשו במהלך שנת 2010. אולם, במקרים לא מעטים מרשה לעצמו מנהל רשות המיסים להאריך את תקופת ההתיישנות, על דעת עצמו, לשנה נוספת רביעית.
רמי אריה עו"ד רו"ח , שחר נח, עו"ד
הסכם שומות סופיות שנחתם בין נישום לבין פקיד השומה, מחייב הצדדים ולא בקלות ניתן לטעון לפתיחתו מחדש. זאת במיוחד כאשר מתוך ההסכם משתמע כי כל אחד מהצדדים ויתר על טענותיו וההסכם נחתם לשם פשרה בין טענות הצדדים לעניין הסוגיות העומדות במרכזה של השו...