• הירשמו לערוץ יוטיוב  שלנו, ותוכלו לקבל עדכונים והתראות, לצפות בין היתר בהרצאות מוקלטות, מצגות, ראיונות לתקשורת ועוד ...

    להצטרפות והרשמה  לחץ כאן

     

     

  • סוגיות מיוחדות בהצהרות הון, הנחיות, טיפים, הוראות, הסברים מפורטים, התא המשפחתי, הלוואות ומתנות ממשפחה/חברים ועוד... 
    להרצאה מוקלטת מלאה – לחץ כאן

  • הרצאה מוקלטת ומצגת מקיפה בנושא פעילות עסקית - עצמאי או חברה ?


    לצפייה – 
    לחץ כאן

  • הרצאה מוקלטת ומצגת מקיפה בנושא מיסוי הכנסות בחו"ל (Relocation),  חידושי פסיקה וחקיקה, הכללים החדשים מיום 1.1.2018

    לצפייה - לחץ כאן

  • המהפכה הגדולה במיסוי הנדל"ן ומיסוי הכנסות מהשכרה למגורים ולדירות נופש בשנה האחרונה

    לצפייה בהרצאה המוקלטת ובמצגת המקיפה – לחץ כאן

true
דף הביתמדורים מקצועייםמס הכנסהמאמרים - מס הכנסההמרוויחים והמפסידים מהדיווח על בסיס מזומן למע מ

המרוויחים והמפסידים מהדיווח על בסיס מזומן למע"מ

רמי אריה, עו"ד ורו"ח

 |  16.12.2014

המרוויחים והמפסידים מהדיווח על בסיס מזומן למע"מ

 

רמי אריה, עו"ד ורו"ח

לכאורה, תיקוני החקיקה האחרונים בחוק מע"מ המאפשרים דיווח ותשלום מע"מ על בסיס מזומן, רק בעת קבלת התקבול בפועל, נותנים הקלה לעוסק. אלא, שבענפים רבים הנותנים שירותים וכעת גם בענפים יצרניים ומוכרי טובין מסוימים, הנוהגים לגבות מקדמות מראש על חשבון, המעבר לבסיס מזומן מביא להקדמת תשלום המע"מ בגין המקדמות המתקבלות על חשבון.

המועד לחיוב ולתשלום המע"מ מפורט בסעיפים 22- 29 לחוק ובתקנות מע"מ. סעיף 22 לחוק מתייחס לעסקה מסוג "מכר", וקובע ככלל את מועד מסירת הטובין לקונה, כמועד החיוב במס.

לפעמים מסירת הטובין נעשית לפני קבלת התקבול – ואז הדיווח על בסיס מזומן מאפשר דחיית התשלום למע"מ, עד קבלת התקבול לפי תנאי האשראי סוכמו עם הלקוח.

אך לפעמים נוהג העוסק לקבל מקדמות על חשבון הטובין (או השירותים), והמעבר לבסיס מזומן יגרום לתשלום המע"מ עוד לפני מסירת הטובין בפועל (או ביצוע השירות).

בתיקוני החוק הקודמים אושר בסיס מזומן למע"מ ל-"יצרנים" בעלי מחזורים נמוכים יחסית. המגמה החלה עם חקיקתו ותיקונו של סעיף 29(1ב) אשר מסייג את תחולתו של סעיף 22 לגבי "יצרנים" בעלי מחזורים גבוהים מ-1,950,000 ובעלי יותר מ-6 מועסקים, לגביהם החיוב במס ממשיך להיות עם "מסירתם לקונה", דהיינו: חיוב על בסיס מצטבר.

ואילו לגבי יצרנים בעלי מחזור שנתי נמוך מ- 1,950,000 ועד 6 מועסקים, מועד החיוב עבר להיות על בסיס מזומן, דהיינו: עם קבלת התמורה.

בתאריך 2.12.2014 ,עם תיקון 48 לחוק, הורחבה קבוצת ה-"יצרנים", עליה יחול בסיס מזומן למע"מ, החל מיום 1.1.2015.

במסגרת התיקון נוספה פסקה נוספת לסעיף 22 (ובוטלה תקנה 29(ב1) )כדלקמן:

סעיף 22(ב):  על אף האמור בסעיף קטן(א), בעסקה של מכר טובין בידי אחד מאלה, יוחל החיוב במס, עם קבלת התמורה ועל הסכום שנתקבל:

(1)     עוסק שמחזור העסקאות שלו אינו עולה על שני מיליון שקלים חדשים.

(2)     עוסק שמתקיים בו האמור בפרט 2(ג) לתוספת א' להוראות מס הכנסה (ניהול פנקסי חשבונות) התשל"ג-1973". דהיינו: מחזור של עד 3,450,000 ₪ עד 17 מועסקים.

 

לסיכום, כדאי שמוכרי טובין או נותני שירותים יעשו בדק בית מחדש, בדבר מועד החיוב במע"מ החל לגביהם. חלקם יגלו כי המעבר לבסיס מזומן מביא להם הקלות, אך חלק מהם עלולים לגלות, כי המעבר לבסיס מזומן - כאשר הם נוהגים לגבות מקדמות מראש על חשבון מכר הטובין או מתן השירותים - יקשה עליהם מאד לעומת העבר.

 

הוסף למועדפים
הקש קוד אימות
לא רשומים אירועים לחודש נובמבר
לא רשומים אירועים לחודש דצמבר
לא רשומים אירועים לחודש ינואר