עובד שנעדר מעבודתו בפורים לא זכאי לשכר עבודה באותו יום, אלא אם ביקש יום חופשה. יחד עם זאת, במקרים מסוימים, הסכם קיבוצי, צו הרחבה, נוהג במקום העבודה, או חוזה עבודה אישי, קובעים את הזכאות להיעדרות עובד מהעבודה בתשלום ביום בחירה (פורים או כל י...
הילה פורת, עו"ד
מועד תחילת ההפקדות לגמל החל על מעסיק, המפקיד בהתאם להוראות צו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק, משתנה בין עובד שברשותו כיסוי ביטוחי קיים לעובד שאין לו כיסוי ביטוחי קיים.
הלית כהן-רזניצקי, עו"ד
בחוקי העבודה אין כל התייחסות לנושא "ימי שמחה" - דהיינו היעדרות עובד מעבודתו לרגל אירוע כמו חתונה, הולדת בן/בת, ברית, בר מצווה.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
ראובן התפטר ממקום עבודתו בו עבד במשך 4 שנים. שכר העבודה בגין החודש האחרון לעבודתו שולם כ-6 חודשים לאחר המועד בו הפסיק לעבוד. ראובן מעוניין לתבוע כיום פיצויים בגין הלנת שכרו. מה שיעור הפיצוי והאם אפשרי הדבר כיום?
הילה פורת, עו"ד
זמן הנסיעה מהעבודה אל הבית או מהבית אל מקום העבודה אינו חלק משעות עבודתו של עובד, אולם שונה המקרה כאשר הוכח על ידי העובד כי נדרש לעבוד כבר מביתו או מהדרך.
עמוס הלפרין, עו"ד
בחוקי העבודה אין התייחסות למקרים של הפסקות בעבודה או של היעדרות מעבודה, כתוצאה ממזג האוויר, הדין הוא, כי עובד שנעדר מעבודתו אינו זכאי לשכר עבודה, אלא אם כן היעדרות זו והתשלום בעדה מוסדרים בחוק.
המחלקה המשפטית "כל עובד" מבית "חשבים"
עובד שפנה למעסיקו וביקש לצאת לחופשה ללא תשלום למשך חודש וחצי עקב רצונו לנסוע לירח דבש וקיבל תשובה שנראתה לו חיובית, קיבל הודעה מהמעסיק כי יציאה זו לחופשה ללא תשלום תראה כהודעה על הפסקת עבודה.
נטע סלע, עו"ד
סעיף 6 לחוק חופשה שנתית, התשי"א-1951, קובע כי החופשה תינתן בחודש האחרון של שנת העבודה שבעדה היא ניתנת או במשך שנת העבודה שלאחריה. אין בסעיף כל התייחסות לשאלה מי יכול להחליט על מועד החופשה - המעביד או העובד.
הילה פורת, עו"ד
סעיף 2(9) לחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג-1963, קובע כי: "הפסקה ארעית ללא ניתוק יחסי עובד ומעביד או הפסקה תוך ניתוק יחסי עובד ומעביד שאינה עולה על 6 חודשים" - לא תפגע ברציפות בעבודה לעניין פיצויי פיטורים.
הילה פורת, עו"ד
לאור הפסיקה, יש לערוך את חישוב פיצויי הפיטורים לפי השכר ברוטו, כל עוד לא היתה הסכמה מפורשת לחישוב פיצויי הפיטורים בנטו.
עינב כהן, עו"ד