החלטת מיסוי 2291/18 עוסקת בשאלה האם העברת זכויות אגב מיזוג לא תחויב במס גם במקרה בו עדיין לא הופקו כלל הכנסות על ידי החברות הכלולות במיזוג? ההחלטה קובעת כי כי יינתן אישור למיזוג על בסיס הערכת שווי
רמי אריה, עו"ד רו"ח
דרוג המאמר: 0
צפו במאמר: 20693
בית המשפט המחוזי, אימץ לאחרונה הערכת שווי בה נעשה שימוש בשיטת "השווי הנכסי הנקי" (במסגרת איזון משאבים בין בני זוג בהליך גירושין) ולא בשיטה המקובלת "DCF"
אורי וולף, כלכלן
דרוג המאמר: 0
צפו במאמר: 13895
דיני מיסוי, מיסוי מקרקעין, מע"מ וגבייה ביטוח לאומי, יחד עם ייצוג בדיוני שומות בפני רשויות המס ובערעורי מס. יחד עם ניהול בוררויות במחלוקות מסחריות, גישור, הערכות שווי, איזון משאבים וחוות דעת מומחה. לרשותכם:
רמי אריה עו"ד רו"ח
דרוג המאמר: 3.7
צפו במאמר: 36988
ביום 4.2.2018 פורסם חוזר מס הכנסה 06/2018 בנושא קביעת מועד מיזוג או פיצול, אשר בכפוף להתקיימות התנאים להלן יתאפשר מיזוג או פיצול חברות, לא רק בתום שנת מס, אלא גם בתום כל רבעון (31 במרץ, 30 ביוני ו – 30 בספטמבר)
רמי אריה, עו"ד רו"ח
דרוג המאמר: 0
צפו במאמר: 18364
לאחרונה, קבע ביהמ"ש העליון, כי על בעל עסק המתגרש לשלם כפל מס על מחצית משווי עסקו: פעם ישולם המס האישי באופן שוטף על הרווחים העתידיים (בין כשכר ובין כדיווידנד) ופעם באמצעות תשלום עודף לאישה אגב גירושין.
אורי וולף, כלכלן
דרוג המאמר: 0
צפו במאמר: 14744
לאחרונה פורסמה החלטת מיסוי 7634/16 בעניין העברת נכסים ופעילות לחברה חדשה בהתאם להוראות סעיף 104א לפקודה, ומיזוגה של החברה החדשה בדרך של החלפת מניות בהתאם להוראות סעיף 103ב לפקודה עם חברת "שלד בורסאי".
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
דרוג המאמר: 0
צפו במאמר: 15711
במסגרתו של הליך גירושין, קיימים מקרים רבים בהם הנכסים אשר צברו בני זוג כוללים חברה או עסק בבעלותם של אחד או שני בני הזוג. לפי חוק יחסי ממון, עסק או חברה מעין אלו המהווים נכס "בר חלוקה", נדרשים לחלוקה לפי ערכם.
אורי וולף, כלכלן
דרוג המאמר: 0
צפו במאמר: 19125
עסק או חברה המהווים נכס "בר חלוקה", נדרשים לחלוקה בין בני הזוג בהליך גירושין, בין בעין ובין, עפ"י רוב, לפי ערכם. לצורך חלוקה זו נדרש לבצע הערכת שווי כלכלית לעסק או לחברה המדוברת.
אורי וולף, כלכלן
דרוג המאמר: 0
צפו במאמר: 52236
בהערכות שווי של חברות ועסקים לצורך איזון משאבים בהליך גירושין יש לערוך אומדן רווח נקי עתידי הצפוי לעסק כאשר יש לקחת בחשבון את ממד המס עד רמת המס האישי של הבעלים וזאת בנוסף כמובן למס החברות.
אורי וולף, כלכלן
דרוג המאמר: 0
צפו במאמר: 30592
"עסקת חליפין" של נכסים, לרבות "עסקת חליפין" של זכויות בחברות, תמוסה כשתי עסקאות נפרדות. התמורה תיקבע לאו דווקא לפי הסכמת הצדדים, אלא, לפי "שווי השוק" של החברות והנכסים שהועברו. בשיטת D.C.F.
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
דרוג המאמר: 0
צפו במאמר: 18474