עובד נתן למעסיקתו הודעה מוקדמת על התפטרותו הצפויה 4 חודשים מראש.
המעסיקה, שבשלב קבלת ההודעה מהעובד לא הגיבה להודעת העובד, באה בדברים עם עובד
מחליף שהיה מוכן להתחיל מייד בעבודתו והייתה מעוניינת להפסיק את עבודתו של העובד
המתפטר בתום חודש ה...
בית הדין הארצי לעבודה, דן לאחרונה בערעור וערעור שכנגד שהוגש בין היתר על קביעת ביה"ד האזורי בעניין שאלת שיעור ההפחתה בעת שלילת פיצוי פיטורין מעובד כאשר נקבע כי העובד פוטר בנסיבות השוללות תשלום פיצויי פיטורין.
חנן כהן, עו"ד ויועץ מס
חוק ההתייעלות הכלכלית שנכנס לתוקפו ביום 15.7.2009, קובע שורה של תיקונים עקיפים בדיני העבודה. תיקונים אלו ומשמעותם נדונים בהרחבה במאמר זה.
הילה פורת, עו"ד
סוכן מכירות בחברת תקשורת מתכונן בחודש הקרוב לצאת לחופשה שנתית, באישור
מעסיקו. משכורתו של העובד מורכבת משכר יסוד, עמלות, נסיעות, ותוספת שעות נוספות
גלובאליות. אילו רכיבי שכר יילקחו בחשבון בחישוב דמי החופשה שישתלמו לו בתקופה בה
יהיה בחופשה...
ביום 14 ביולי 2009 אושר חוק ההתייעלות הכלכלית לשנים 2009 ו- 2010. בין היתר, אושרה בו העלאה בשיעור 30% של התקרה לעניין הגמלה לה זכאי עובד בגין פשיטת רגל או פירוק של מעבידו.
יצחק פוגל, עו"ד רו"ח , גיל רוזנשטוק, רו"ח (משפטן)
חוק הודעה לעובד (תנאי עבודה), התשס"ב-2002, נועד לחייב מעסיקים ליידע את עובדיהם בכתב אודות תנאי עבודתם.
מאמר זה מפרט את חובות המעסיק הקשורות בחובת ההודעה לעובד מכוח החוק.
הילה פורת, עו"ד
על פי התחזיות הפסימיות, כ- 40% מתושבי מדינת ישראל יחלו בחורף הקרוב בשפעת החזירים. משמעות הדבר - אלפי עובדים שיידבקו במחלה ייאלצו להיעדר למשך זמן –מה ממקום עבודתם. מה חובות המעביד לגבי העובדים בהקשר של "שפעת החזירים".
בני קיויתי, חשבונאי ויו...
ביום 16.8.2009 קבע בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב יפו כי עובדים שעשו עוולות של גניבת דעת ולקוחות של המעביד אינם זכאים לפיצויי פרישה ולדמי הודעה מוקדמת ואף חייבים לפצות את המעביד בשל הנזקים שגרמו לו בעקבות עוולותיהם כלפיו.
רמי אריה, עו"ד ר...
עובד עבד במשרד רו"ח כ-5 שנים. בתקופת עבודתו הופרשו ע"י מעבידו לקופת גמל לקצבה, מדי חודש, 8.33% משכרו במקום פיצויי פיטורים. לאחר שסיים את עבודתו ביקש העובד לשחרר את הכספים שנצברו במקום פיצויי הפיטורים שבקופת הגמל. קופת הגמל הודיעה לעובד כי ע...
בחוזה העבודה של העובד, סוכם עמו על שכר חודשי בסך 5,000 ₪, הכולל תמורה עבור עבודה במשרה מלאה, שעות נוספות ונסיעות. האם ההסכם שנחתם עם העובד חוקי ואלו רכיבי שכר ניתן להכליל בשכר העבודה היסודי של העובד?
הילה פורת, עו"ד